2e graad LIO dag 01-02-10

Centrale Lezing: Ondernemen in de klas

– Els Klein

Keuze uit de volgende workshops:

Workshop 1. Leerstijl of lesstijl

– Edward van Balen

Docenten zijn zich wel bewust van de leerstijl die ze hebben, maar is er verband tussen leerstijl en lessstijl. Wat wordt er eigenlijk bedoeld met lesstijl? Edward van Balen, docent aan de Hogeschool van Rotterdam zorgt voor het bewustwordingsproces van leerstijl en lesstijl.

Workshop 2. Vakverbredend onderwijs / leergebied ontwikkeling

– Hans Kooij

De hogeschool Inholland heeft als speerpunt, binnen het opleidingscurriculum Economie, vakverbreding. Maar hoe ga je daar nu mee om als docent Economie?

Workshop 3. Jong ondernemen binnen het VMBO

– Peter van der Veen en Stijn Adolfs

Ondernemen moet steeds meer aandacht in het onderwijs krijgen van de overheid. Maar hoe doe je dit nu op een manier waarbij de leerlingen er enthousiast voor worden? In deze workshop krijg je zicht op wat erbij komt kijken om ondernemen op een activerende manier onder de aandacht te brengen bij de leerlingen.

Workshop 4. Bizzkidz

– Joost Schouten

In deze workshop ga je zelf aan de slag met Bizzkidz. Wie is de beste ondernemers? Verder zal uitgebreid ingegaan worden op de rol van de docent bij het uitvoeren van Bizzkidz in de klas

Workshop 5. Een Pakkend Begin

– Kees van Someren

Op welke wijze kun je een les economie goed starten? Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken maar wat werkt wel en wat niet?

In deze workshop gaan we actief aan de slag om te zien wat er wel of niet werkt in de praktijk. Ook is er een handig overzicht van 10 verschillende manieren en 35 concrete voorbeelden om zelf mee aan de slag te gaan. Bedenk dat een goede start al het halve werk is!

No image

Het Landelijk Expertisecentrum Economie en Handel heeft als doel:
Het samenbrengen, bundelen en verspreiden van expertise in het Economie-onderwijs.
Blader door de bibliotheek