Oplossingsstrategieën

Bij “Werken met oplossingsstrategieën” zijn vier workshops gegeven rond de taxonomie van Bloom (“Momoriseren”, “Begrijpen” en “Toepassen”). Zie voor uitgebreide versie “Taxonomie van Bloom“.

Workshop 1. Speltheorie
Jolanda Suijker en Jacobien Willigen
Aan de hand van de speltheorie is toegelicht hoe je “Memoriseren” en “Begrijpen” in je les kunt inzetten. De uitgebreide opdracht staat beschreven in “Werkboek workshop speltheorie op de Havo en Vwo“.

Workshop 2. Clusters van begrippen maken
Louwrens Wouda en Mark Eldering
Aan de hand van het prisonersdilemma is toegelicht hoe je “Begrijpen” in je les kunt inzetten. Waar dit in het corriculum ingezet kan worden staat in Overzicht 1 en Overzicht 2.

Workshop 3. Verkoop van Afrikaanse voetbal
Hans Goudsmit en Inge Verlee
Aan de hand van het experiment verkopen van een Afrikaanse voetbal in Nederland is toegelicht hoe je “Toepassen” in je les kunt inzetten. Voor de verwerking van de resultaten kunt U gebruik maken van het excelbestand.

Workshop 4. Prijsindexcijfer
Peter van der Veen en Cees Douw
Aan de hand van het experiment Prijsindexcijfers berekenen (CPI) is toegelicht hoe je “Toepassen” in je les kunt inzetten. De uitgebreide beschrijving van het experiment staat in “Calculating the Candy Price Index” en U kunt de volgende een transferopdracht gebruiken. Voor de verwerking van de resultaten kunt U gebruik maken van het excelbestand.

No image

Het Landelijk Expertisecentrum Economie en Handel heeft als doel:
Het samenbrengen, bundelen en verspreiden van expertise in het Economie-onderwijs.
Blader door de bibliotheek